• בית ספר יסודי כוכב הצפוןתל אביב

    כיוונו הכי גבוה שאפשר: רצינו שבעוד שנים רבות, בוגרי בית הספר פשוט יזכרו אותו בגעגועים. אנו מאמינים כי מבנה חינוך צריך להעביר חוויה חיובית של למידה, ולא כלי המכיל סתם קירות, רצפה וגג.  רצינו  קשר הדוק וממשי בין מבנה לבין האוכלוסייה המשתמשת בו ובמקרה הזה מדובר במשתמשים הכי חשובים בתולדות אורבך הלוי: ילדים מכיתה א' ועד כיתה ו'.


    בתהליך התכנון של בית הספר, שמנו לעצמם למטרה ליצור מבנה פשוט וידידותי, המתאים לעולמם של הילדים הלומדים בו. תכנון בית הספר היסודי "כוכב הצפון" הושפע ממורשתה של העיר הלבנה תל אביב. הקירות הלבנים הצנועים, מסות הבניין הנקיות והחצרות הפתוחות הן ביטוי ישיר של תכנית עיר הגנים התל אביבית.


    בית הספר "כוכב הצפון" מתוכנן כמבנה בר-קיימא, המותאם לאקלים בסביבתו. לתכנון בר קיימא רבדים שונים ובמבנה זה יושמו רבים מהם: בידוד תרמי איכותי, הפניית כיתות הלימוד לחזיתות צפוניות-דרומיות, פתרונות אקוסטיים, חומרים ממוחזרים והחשוב מכל: הכנסת אור טבעי ועקיף לחללי הפנים של המבנה. החלונות בקומת החלונות הארוכה בגג המבנה שוטפים אור לתוך חלל הכפול המשמש כמסדרון הראשי של בית הספר. אגפי הכיתות עוטפים פטיו פנימי המחדיר גם הוא אור וצמחיה לפנים המבנה ומחזק את הקשר בין הפנים לחוץ.

    היקף: 2500 מ"ר

    סטטוס: הושלם 2015

    שירותים: אדריכלות, עיצוב פנים

  • אשכולות של כיתות וחצרות פעילות נשזרו לאורך חלל מרכזי מואר וגבוה המסדיר את תנועת התלמידים שבו. התכנית נוחה להתמצאות, ברורה, ומאפשרת לקהל הלומדים והמלמדים חללים המתאימים גם עבור פעילויות פורמאליות של לימוד וגם פעילויות לא פורמאליות של חברה ומשחק.

    המבנה הצנוע בעל שתי קומות וחצר בית הספר מאפשרים אתנחתא מרחבית ויוצרים המשך לגינה הציבורית הירוקה בלב שכונת המגורים כוכב הצפון. חצר הבית ספר בשטח של כ-6 דונם נצפית מכל עבריה על ידי מגדלי המגורים בשכונה.

    בית הספר מתפרש על שטח כולל של 2,380 מטר מרובע וכולל 12 כיתות-אם, חדרי עזר, חדרי מדעים וטכנולוגיה, מקומות ללימוד לא פורמלי, חדרי הנהלה ואדמיניסטרציה.

  • חומרי הבנייה העיקריים שנבחרו הינם חומרים ישראלים ותל אביבים טיפוסיים- בטון וטיח. מלבד ביטוי אדריכלי ואמירה אסטטית, שימוש בחומרים זמינים אלו אפשרו לקבלן להשלים את בניית המבנה בזמן שיא של עשרה חודשים בלבד ולעמוד בלוחות הזמנים שנבעו מהצורך להיות מוכנים לקראת שנת הלימודים הקרובה. המבנה צנוע עם חיפוי טיח לבן מול עושר פנימי של צורה וצבע: תקרת למלות לבנות, תקרות מרחפות, מסגרות עץ מלא, קרמיקה צבעונית, ריהוט המתכתב עם גווני רפפות האלומיניום בחזית, ותכנון מעניין של גופי תאורה סטנדרטים.


    לאורך החזית הדרומית תוכננו מערכות הצללה שמייצרות אפקט תחושתי כפול, גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ. כלפי פנים הרפפות מרוחקות מקיר המבנה ויוצרות חיץ אקלימי מוצל המאפשר זרימת אויר ואור נעים ומבוקר לחללי הכיתות. כלפי חוץ, תוכננו הרפפות בגווני צבע שונים לאורך כל החזית ויצרו קונטרסט צבעוני קליל וחצי שקוף אל מול הקוביות הלבנות המאפיינות את שאר המבנה. התוצאה היא מבנה חף מקישוט ייתר, המייצר קליפה נעימה לשוהים בו, בעוד החלל הפנימי מתמלא באור טבעי מבוקר ממערכת מתוחכמת של חלונות עיליים ומפרשי הצללה תיקרתיים.