• כנרת זמורה דביראזור תעשייה שוהם

    המבנה מצליח לייצר בקרב מבקריו חוויה המתכתבת עם הקריאה בספר טוב: כריכה, כותרות ועלילה רבת תפניות. מסע המתחיל במבט ראשון מהרחוב, דרך הרחבה הקדמית, החצר הפנימית ולובי הבניין אל חללי הפנים. הקמפוס החדש של הוצאת הספרים הוותיקה מאגד את כל פעילויות החברה תחת קורת גג אחת, עם מחסן לוגיסטי, משרדים, קפיטריה וחדר כושר. בכניסה למתחם מתנוססים אלפים מספרי ההוצאה בספריית תצוגה מרשימה בגובה 14 מטר


    "כנרת, זמורה-ביתן, דביר" היא מהוצאות הספרים הוותיקות בארץ. ימיה נמתחים לאחור עד למפתן ביתו של חיים נחמן ביאליק, שייסד את הוצאת דביר. הקמפוס החדש של הוצאת הספרים הוקם באזור התעשייה של חבל מודיעין (בסמוך לשוהם) והוא משלב מבנה משרדים ומחסן לוגיסטי שמארח שלושה מיליון ספרים. אווירת הקמפוס נוצרה על ידי קיפול מבנה המשרדים לשלושה אגפים נפרדים, העוטפים חצר פנימית.

    הקמפוס מאגד תחת קורת גג אחת את פעילות החברה ומקבל אליו מדי יום עובדי לוגיסטיקה ומטה, עורכים וסופרים, אך הדיירים הנכבדים ביותר של הקמפוס הם הספרים. האסתטיקה של אלפי כריכות ססגוניות תורגמה למוטיב של אריחי זכוכית צבעוניים המעטרים את חזיתות המבנה. את ההתפרעות הצבעונית מרסנת גאומטריה לבנה וקשיחה. בין המבנים משתרעת החצר הפנימית ומכל אגף, בכל שעה משעות היום, ניבט מראה מרתק ומפתיע.

    סטטוס: הושלם 2013

    היקף: 5,300 מ"ר

    שירותים: אדריכלות

  • קירות הפח הגלי של המחסן הלוגיסטי מתנשאים לגובה של 20 מטר וחללו הפנימי מכיל מעל שלושה מיליון ספרים על גבי מערכת מידוף משוכללת. בכניסה למשרדי החברה מקדמת את פני העובדים והמבקרים הספרייה הוורטיקלית המרשימה בגובה שלוש קומות, שבנויה על קיר החיץ שבין בניין המשרדים לבין המחסן הלוגיסטי. הספרייה נראית למרחוק בכל שעות היום, כמו גם בלילה - קיר של אור בין כתלי המבנה. גשרים תלויים מחברים את אגפי המשרדים ומייצרים מבטים מגבהים וזוויות שונות עבור המבקר המשוטט בחלל הכניסה המרשים.

  • הקמפוס מבוסס על עקרונות תכנון בר קיימא שהמרכזי שבהם הוא הכנסת אור טבעי ועקיף לחללי הפנים במבנה. רצועת החלונות הארוכה לאורך חזיתות המבנה מייצרת חללי משרדים שטופי אור טבעי.