• הספרייה הלאומיתירושלים

    התאמת המבנה לשימושים השונים עמדה בבסיס התכנון הכולל אולמות קריאה שטופי שמש וחללים לשימוש פנים-ארגוניים


    התכנון המוצע משתמש במטרתה המרכזית של הספרייה הלאומית - איסוף, שימור ושיתוף הידע הנצבר בין כתליה - כמחולל תכנוני המייצר את הסכמה הארגונית של המבנה. האיסוף והשימור הן מטלות מקצועיות, 'פרטיות' המבוצעות על ידי צוות הספרייה בעוד ששיתוף הידע הוא פעילות ציבורית, הפתוחה לקהל הרחב ולאנשי אקדמיה באמצעות אולמות הקריאה והמרכז החינוכי. התכנון מייצר הפרדות ברורות, פשוטות ויעילות של תנועה אנכית כאשר קודקוד אחד משרת את הצרכים והחללים הציבוריים והקודקוד השני את שטחי התפעול והשטחים השמורים. שימוש באור טבעי מבוקר המגיע דרך מעטפת מחוררת המותאמת לזרימת קרני השמש לתוך הבניין: אור ישיר מאיר את משטחי העבודה מבלי לפגוע במדפי הספרים, ומחבר בין הקורא לבין העולם החיצוני.

    סטטוס: הצעה- תחרות לתכנון הספריה הלאומית בירושלים

    היקף: 42,000 מ"ר

    שירותים: אדריכלות

  • רמפה ציבורית, פתוחה רחבת ידיים מעלה את המבקרים אל מול מבנה אוורירי המרחף מעל מסד אבן ומזמין כל דיפכין לראות, לקרוא וללמוד באולמות הקריאה של הספרייה. האור הבוקע מאולמות הקריאה בלילה הוא דימוי למשואה של ידע הנראית למרחקים, מקום המעורר יראת כבוד לאוצרות הידע ומציב את הכתבים על הבמה המרכזית.