• מעונות הסטודנטים של הטכניוןהצעות לתכנון מעונות הסטודנטים לרפואה בחיפה

    לתחרות התכנון של מעונות הסטודנטים לרפואה של הטכניון הגשנו שתי תכניות שונות המבוססות על פרשנויות שונות למבנה בעל חיים קהילתיים עשירים המיועד לקהל צעיר וססגוני של סטודנטים. לשמחתנו הגדולה, זכו שתי ההצעות במקומות הראשון והשני בתחרות הרעיונית שיזמה אגודת האדריכלים.


    הצעה א'


    ההצעה מציגה אלטרנטיבה לתפיסת המגורים הטיפוסית ומציעה מודל לחיי קהילה במבנה ורטיקלי אשר מקבץ את יחידות הדיור סביב מרחב ציבורי משותף שמתאים לאורח החיים הסטודנטיאלי. הקונספט ממושל באמצעות בניית קונסטרוקציה מבטון מזוין, שהיא פשוטה ומהירה לביצוע, חסכונית ובעלת נוכחות, שתשמש מצע לבניית יחידות דיור וליצירת חללים ציבוריים המחברים ביניהן.

    סטטוס: הצעה

    שירותים: אדריכלות

  • קונסטרוקציית הבטון המזוין מאפשרת יצירת שמונה קומות בעלות חלל כפול ("דאבל-סלאב"), בהן משולבות יחידות דיור עצמאיות הבנויות מאלמנטים קלים, בשני מפלסים, ובחפיפות משתנות, היוצרות חללים מוארים ומאווררים. המודולים של יחידות הדיור הצבעוניות, המונחות בחופשיות בתוך שלד הבטון, יוצרות עניין, מגוון וחיות, ועם זאת יכולת הבדלה בין היחידות השונות.

  • הנחת היחידות במרחב שלד הבטון מייצרת "עיר אנכית", בה חללי הבניינים המתקבלים בין היחידות מתפקדים כמעין "חללים אורבניים" מקריים וגמישים, המדמים רחובות ו"פיאצות" בהם מתרחשת פעילות ספונטנית של חיי יום יום.



    גג המבנה פתוח לכל המשתמשים כשטח ציבורי הצופה אל נוף המרהיב של מפרץ חיפה.

  • הצעה ב'


    הרעיון התכנוני מתבסס על חיבור שתי מסות מבונות באמצעות סטרוקטורה אורגנית, שתשמש כבסיס לקיום הפונקציות הציבוריות - חלקי המבנה מאוחדים על ידי "עץ", המגדיר מפלסים ירוקים פתוחים ומגוונים לאורך כל הבניין. העץ צומח מעלה ממפלס הקרקע, דרך קומות המגורים, ולבסוף מתפרץ אל הגג, עוטף אותו ומקרה אותו. זהו לב הבניין - מקום המפגש, הבילוי והפנאי לקהילת הסטודנטים שחיה סביבו.



    צורת המפלסים הירוקים משתנה מקומה לקומה ומיקום המפלסים הציבוריים בגובה מחצית קומת מגורים, מבחין ומדגיש את ההפרדה בין האזור הפרטי לאזור הציבורי. אותם מפלסים הנעים בחופשיות ובקלילות במרכז הבניין מאפשרים כניסת אוויר ואור טבעית ומקסימלית לחזיתות הפנימיות.

  • המבנה מתכתב עם המרקם העירוני. המסות הבנויות, המפלסים הירוקים ושילוב הצמחייה במבנה,  משתלבים בנוף הבנוי החיפאי ובנוף הטבעי של מדרון הכרמל. העמדת המבנה מנצלת את ההפניה לכיוון הצפון ואת הנוף לכיוון מפרץ חיפה. כדי לנצל את משאב הנוף בצורה מיטבית ואת שטח הגג במלואו, מוקמו שימושים מרכזיים ואמפי פתוח בראש המבנה.


    לקריאה נוספת:
    התוצאות המעניינות של התחרות האלטרנטיבית על מעונות הטכניון (Xnet)


    הוכרזו הזוכים בתחרות האלטרנטיבית לתכנון מעונות סטודנטים בטכניון (הארץ)