• One Stop Shop

    "One Stop Shop", or "All in one" planning, is a toolbox that enables us to create a holistic physical-thematic space, that is broader than the conventional definition of architecture.


    Through "One Stop Shop" we can give the client a comprehensive service bundle that includes quality architectural design, interior design, planning, furnishing and branding of the space, all these serve to create a unique and harmonic atmosphere that reflects that company's values and the character of the company's employees.

     

    Sabre offices in Ramat-Gan can serve as a case study. Sabre is a global software company that supplies tech services for the tourism and aviation fields. It is a growing, dynamic vibrant company that requested a new space to its Israeli offices that would fit its character. That brief started off a fascinating process of re-branding the space.

  • From an old and cramped space in "Migdalor House" in Tel Aviv, the company moved to a loft-style space that is spacious and tall, with no posts, in a new floor in "Beit Gibor Sport" in Ramat-Gan, overlooking Ayalon freeway that set an impressive background for the project.

     

    In the free open space that spans 700 square meters, we decided to create an open-space, hierarchy free environment, where everyone work together, with the common closed offices. The only enclosed spaces – conference rooms, teamwork corners, and personal work cells received a special physical expression and were assembled under two pavilions that were placed in the heart of the office space, as "parametric jewels" of sorts that create an interesting space.

     

    To design the pavilions we used 3D modeling which helped us to literally think out of the box, and create the polygonal-crystal look we desired, and to make the rooms hermetically quiet and make sure they connect seamlessly with all the building systems. We create pavilions with closed meeting rooms and a pavilion that combines semi-open acoustic cells for a more quiet, intimate space.

  • The next phase was planning the work areas and designing unique furniture that would fit the work style, and to delineate areas in the open-space environment that will give the workers their quiet and privacy.

     

    It was important for us to keep the strength of one continuous space without dividing it. The need for storage created a special opportunity to do just that: we attached divider elements to each storage closet. Unique elements that create the light and "airy" separation we needed. We chose two elements: a tall frame that frames the unit with stretched ropes, and Perspex screens with a minimalist geometric print, both create the same geometric gesture of slanted lines, in the spirit of our angular pavilions.

     

    The dividers effect was immediately and clearly noticeable. The simple elements manage to create a clear distinction between private and public space, and create layers and depth in the space without disrupting the space's continuity.

  • To complete the space that surrounds the employees we designed here, at Auerbach Halevy, a variety of graphic elements. The central element is a large poster/runner, 30 meters long, that wraps the workspace with elements from the company's fascinating world of tourism. The poster uses happy and vivid colors that match the furnishing and the pavilions, a design that is all about dynamic, diagonal lines that reflect the international language of the company.

  • The same vision is woven through the kitchen wallpaper patterns. The triangle pattern adds movement to the space, along with custom made elements that reference the world of aviation. The whole planning process was supported by 3D modeling before going on to production, to check how these elements affect each other in the same space.

     

    The use of the dynamic triangle based geometry with materials like sheet metal, wood, metal mesh screens, ropes, carpets and fabric helped us break the traditional form of design, leave the orthogonal lines behind, replace the square with a triangle and play with diagonals to create a unique line of design and branding - a line that is drawn from a broken pavilion wall, to a curved piece of furniture, a rope set at an angle, the patterns on screen dividers, floors and walls all are combined together into an "all in one" branded, innovative space.